4 Şubat 2012 Cumartesi

Sadet Pohoçası

Yarı yıl  tatilinde Sadet le Pınar Mersinden  bize geldiler.Hava muhalefeti yüzünden evden dışarı çıkamayınca kendimizi mutfakta pasta, börek yaparken bulduk.Sadetin hakkına düşen de pohoçaydı. İşte bu da Sadet pohaçası ;



Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1,5 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
tuz
Aldığı kadar un
İçi için peynir 
Yapılışı
Sütün içine biraz şeker koyduktan sonra ılıtalım. Kabımıza yağı, sütü, 1 yumurta diğer yumurtanın akını,tuz,maya ve unumuzu koyalı. Hamurumuz cıvık olacak şekilde yoğuralım ve mayalanması için 1/2 saat bekleyelim.mayalanan hamurumuzu elimizde yuvarlaklar açarak içine peynir koyalım.Üzerlerine yumurta sürerek çörek otu koyalım ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirelim.










Sadet Pohoçası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hürriyet

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...